Resultaten

Uitgangspunten van de vergelijking

Alle resultaten worden weergeven in vehouding tot de instelling “Man – Midden – Midden”. Deze instelling komt overeen met de eisen waarin bij Euro NCAP wordt getest op whiplash.
Voor deze vergelijking worden de belastingen op de nek beschouwd als zijnde “normale” belastingen. Indicaties zoals hoger, lager of gelijk verkregen voor de overige instellingen refereren naar deze instelling. Het betreft dus geen absolute resultaten in de zin van goed of slecht.

Stoelinstellingen

Deze instelling toont een voorwaardse positie van de rugleuning (10° naar voren ten opzichte van de positie toegpast in Euro NCAP). De hoofdsteun is ingesteld in de laagst mogelijke positie.

Animatie van rekenmodel

Conclusie

Voor deze instelling treden de laagste belastingen op bij de mannelijke inzitttende. Voor de beschouwde stoel is de laagste positie van de hoofdsteun nog steeds dusdanig dat het hoofd goed wordt ondersteund tijdens een achterwaartse botsing. Daarbij komt ook nog dat bij de laagste stand de initiële afstand tussen hoofd en hoofdsteun kleiner is. Het hier getoonde resultaat wil niet zeggen dat voor alle stoelen geld dat overeenkomstige resultaten worden gevonden in de laagste positie van de hoofdsteun.

 

Terug naar de stoelinstellingen